dostopnost
Barvna shema
Velikost pisave
Uporabite funkcijo brskalnika
CTRL +    in/ali    CTRL -
Stil pisave
Tip pisave

Kako naročiti odvoz kosovnih odpadkov?

29.07.2021


Odvoz kosovnih odpadkov je enkrat letno brezplačen, in sicer ga uporabniki v Ljubljani naročite, ko ga potrebujete, uporabniki v primestnih občinah pa si izberete datum znotraj razpisanega termina (jesenski termin je med 1. oktobrom in 30. novembrom 2021). V obeh primerih je treba odvoz predhodno naročiti prek posebne naročilnice, ki je na voljo na spletnih straneh www.mojiodpadki.si in www.vokasnaga.si.

Ko bomo naročilnico prejeli, vas bomo poklicali in skupaj se bomo dogovorili za datum odvoza. Med kosovne odpadke ne odlagajte mešanih (gospodinjskih) odpadkov, stavbnega pohištva, gradbenih in nevarnih odpadkov, zelenega odreza (vrtni odpadki, listje in veje), avtomobilskih gum in stekla.

Odpadkov, ki niso kosovni odpadki, ne bomo odpeljali in bomo o njih obvestili pristojne inšpekcijske službe.

Prosimo vas, da kosovne odpadke pripravite po 20. uri pred dnevom odvoza oziroma do 6. ure na dan odvoza in da ste na dan odvoza dosegljivi po telefonu.

Če ste možnost brezplačnega odvoza že izkoristili, lahko kosovne odpadke odpeljete v zbirni center ali pa se z nami dogovorite za prevzem in odvoz, kar je treba plačati v skladu s cenikom. Če potrebujete dodatne informacije, obiščite spletni naslov www.vokasnaga.si/locevanje-odpadkov/kosovni-odpadki ali nam pišite na e-naslov kosovni@vokasnaga.si.